Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Pedrollo EP (10A) 1,1 kW-ig

Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1100 W
Max. Áramerősség 10 A
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Áruházi raktáron :-)
Szállítási díj: 2.540 Ft
Gyártó cikkszám: 530U00001
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Pedrollo
32.680 Ft (25.732 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Kábelhossz 0 méter
Részletes ismertető

Pedrollo EP termékismertető (Katt ide!)

Pedrollo EP használati utasítás (Katt ide!)

Leírás

Jó ár-érték arányú lakossági szivattyúvédelem a Pedrollo-tól!

Sok féle különböző szivattyútípus van a piacon. Egy valami mégis közös bennük: egy jó szivattyúvédelem szinte nélkülözhetetlen hozzájuk, ha védeni szeretnénk őket a különböző feszültség ingadozás, a különböző okok miatti Amper változás elleni meghibásodásoktól. Erre a célra lett kifejlesztve a Pedrollo EP. Ez egy olyan szivattyúvédelem, amely nem igényel sem karbantartást, sem komoly szakértelmet. Mindössze egy konnektorra van hozzá szükség, amibe amúgy is csatlakoztatnánk a szivattyút.

A Pedrollo EP célja meghódítani a lakossági piacot, mivel alacsony árával komoly eredményeket ér el, és mindez hosszú távon komoly összegek megtakarításához vezet, amit amúgy a szivattyú javítására, karbantartására költenénk. Pl. tegyük fel, hogy a szivattyú tengelytömítése kezd tönkremenni. Bejut a víz a csapágyhoz, mely berozsdásodik. Ezáltal a tengely forgása nehezebbé válik, így nő az Amper felvétel. Hosszú távon a szivattyúnak nem tesz jót, azonban, ha nincs védelmünk, és nem ismerjük fel a probléma jeleit, például a magas hangerejű visító jelzéseket, akkor elkerülheti a figyelmünket és ez a szivattyú meghibásodásához vezethet.

A Pedrollo EP több féle problémára kínál egyedi megoldást.

Védi a szivattyút az alábbiaktól:

-          Szárazon futás

-          Alacsony-/túlfeszültség

-          Túl magas áramerősség, ami lehet a megszorulás jele

A Pedrollo EP első sorban lakossági felhasználásra készült, telepítése roppant egyszerű; csak csatlakoztatni kell egy konnektorhoz, amibe a szivattyú villásdugóját elég bedugni, majd megnyomni a start gombot. Innentől kezdve a készüléken egy tanuló funkció fut, majd üzemkészre áll és működőképes. A szivattyúvédelem mentes kijelzőtől, egy LED jelzi a hibákat, illetve a készülék üzemelését.

A jelzés az alábbiak szerint módosul:

Fény NEM világít:

  • A szivattyúvédelem ki van kapcsolva

Folyamatosan világít a ZÖLD fény:

  • A készülék be van kapcsolva

Folyamatosan világít a KÉK fény:

  • A készülék megfelelően üzemel

Villog a PIROS fény:

  • A készülék szárazon futást jelez

Folyamatosan világít a PIROS fény:

  • Túl magas áramerősség

Folyamatosan világít a SÁRGA fény:

  • Túláram/Alacsony feszültség

Állandóan VÁLTAKOZÓ színek:

  • A készülék tanuló üzemmódban van

Alacsony vízszint esetén a szivattyú szárazon futhat. Ilyenkor közeg ellenállásának hiányában az Amper érték alacsonyabb a normál üzeménél. Ezt a Pedrollo EP figyeli folyamatosan, és amennyiben ez bekövetkezne, a készülék azonnal leállítja a szivattyút, az által, hogy elveszi tőle az áramot. Ezzel a módszerrel nincs szükség úszókapcsolóra sem, hiszen megbízható védelmet nyújt ez ellen a probléma jelenség ellen, sőt tulajdonképpen biztosabb is, hiszen egy úszókapcsoló akár be is ázhat egy idő után, vagy fenn akadhat, ami a szivattyú folyamatos működését idézheti elő, akár szárazon való futás esetén is.

A Pedrollo EP motorvédelem hozzájárul ahhoz, hogy karbantartási költségünk alacsony maradhasson, hiszen az által, hogy kiszűri a fent említett hibákat, meghosszabbítja szivattyúnk élettartamát. Az eszköz kompakt kivitelű és könnyű, bármilyen szivattyúval használható 16 Amper terhelésig. A készülék leállását követően elég csak rápillantani, hogy melyik LED világít/villog, és tudni fogjuk pontosan beazonosítani a hiba forrását. Amennyiben úgy érzékeltük, hogy a hiba elhárult/elhárítottuk, a Start gomb megnyomásával a készülék újraindul.

A Pedrollo mint márka évtizedek óta van a piacon. Mára neve egybeforrt a minőséggel és megbízhatósággal. A cég felismerte a lakossági piacon lévő rést, melyet az olcsóbb és könnyen kezelhető szivattyúvédelmek hiánya tartott fent, és úgy döntött, tervez és készít erre a problémára egy igazán hatékony megoldást. Így született meg a Pedrollo EP, mely alkalmazható szivattyúval való medence töltéséhez, ürítéséhez, kerti locsoláshoz, üvegházak irrigáláshoz, öntözőrendszerek üzemeltetéséhez. Használható szennyvizes alkalmazásokhoz is.

Érvek, amelyek a Pedrollo EP mellett szólnak:

  • Nem kell vesződni a beállítással, illetve programozással
  • Egyszerű a kezelése
  • Egyértelmű hibakijelzés
  • Jó ár-érték arány
  • Könnyű telepíthetőség
  • Univerzális használat
  • Olasz Pedrollo minőség

Konklúzió:

A Pedrollo EP szivattyú védelem tehát egy olyan eszköz, amely megbízható és hatékony, segít megvédeni szivattyúnkat a különböző gyakorta előforduló problémáktól és meghibásodásoktól. A könnyű telepítés és használat mellett hatékony védelmet nyújt szivattyúnk számára. Ezért a Pedrollo EP szivattyúvédőt ajánljuk mindenkinek, hogy szivattyúja élettartamát megnövelje.

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!