Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Szivattyúk a sörgyártásban

2014. 07. 13. 07:14:40

Az élelmiszer-, mint például a tej- vagy a söriparban használt szivattyúknál elengedhetetlen, hogy a készülék támogatni tudja a finom és kritikus folyamatokat, illetve hozzájáruljon az állandó hőmérséklet fenntartásához, hiszen ellenkező esetben az élelmiszer tönkremenne.

A szivattyúnak gondoskodnia kell a sörfőzet hűtéséről

A sörgyártásnál alkalmazott berendezéseknek gondoskodnia kell a sörfőzet hűtéséről. A nagy teljesítményű, egy- és kétfokozatú szivattyúk a hőmérséklet állandó értékének biztosítása mellett az energiafelhasználást is csökkentik. Sőt, a hűtési folyamatokból nyert hőt újra is hasznosíthatjuk, illetve a távozó szén-dioxidot visszanyerve más sörfőzési folyamatoknál használhatjuk fel. A sörgyártásban gyakran használt egyik készüléktípus az egyfokozatú, periférikus járókerekes, önfelszívó szivattyú. Az eszköz továbbfejlesztett, bronz szivattyúházzal rendelkező típusa alkalmas az élelmiszeripari felhasználásra.

 

A tömlőszivattyúk karbantartási igénye minimális

Membránszivattyúkat is használnak az iparágban, magas kovaföldtartalmú iszap beadagolására, illetve forgólapátos szivattyúkat az iszap elszállítására, de az említett berendezések alkalmazásakor nagy karbantartási igénnyel és állásidővel kell számolni. A tömlőszivattyúk megfelelőbbek erre a célra, hiszen sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, és az állásidő is szinte nullára csökkenthető. A Szivattyúbolt.hu kínálatában többféle, a sörgyártás területén alkalmazható szivattyútípust talál; a Rover, az Ebara vagy a Pedrollo modelljeiből válogathat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Szivattyú